Schotland - De Royal Mile van Edinburgh Castle - Palace Holyroodhous aan de voet van Arthur's Seat Rock, 9-13 nov 2018

Edinburh is van oorsprong voortgekomen uit een fort op Castle Rock, de rotsblok die nog steeds het centrum van de stad domineert. Het fort deed een hele tijd dienst als buitenpost van de Schotten, maar de strijd met de Engelsen bleef een lang slepende kwestie. De Engelsen plunderden de stad in totaal 7 keer.

De stad is gebouwd op 7 heuvels. Haar hoogste punt ligt in het midden van Holyroodpark, een uitgedoofde vulkaan van 350 miljoen jaar geleden. Vanaf Calton Hill, kijkend in de richting van Edinburgh Castle, zie je de heuvelen als een krokodillenrug voor je omhoog lopen. Heel bijzonder dat in deze stad 2 Maria Kathedralen liggen:
St. Mary of Our Lady = Katholiek én de St. Mary = Anglicaans. Op de Royal Mile, een paar honderd meter vanaf Edinburgh Castle staat de St. Gile Cathedral.
De aan Maria Magdalena gewijde Kapel was helaas niet open voor bezoekers, ondanks de vermelding op hun website. Ook na het sturen van een mail na thuiskomst, kregen we geen reactie. Jammer!
Hieronder kun je mijn PDF schema uitprinten met daarin opgenomen een korte beschrijving, adressen en beschrijvingen van de meeste bezochte locaties. Ook van de Mary Magdalen Chapel, omdat de plek bij de voorgevel een bijzonder krachtige plek is in een wat verloederde wijk..

Bekijk hieronder foto's van:

Edinburgh Castle

The Royal Mile

St Mary Cathedral

Palace of Holyroodhouse

Arthur Seat Rots

St Gile Cathedral

 

STERRENPOORT Aardehealing Schotland Vanuit Edinburgh Incl Leylijnen Groot Britannie 8 12 Nov 2018
PDF – 2,5 MB 846 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.