Muur van Hadrianus - Adrian Wall: grens Schotland-Engeland: Meer Crag Lough

118 kilometer lang was de muur die de Romeinse keizer Hadrianus vanaf het jaar 122 na Chr, liet optrekken van klei en plaggen. Het liep van kust tot kust en er is nu nog maar tien kilometer van te zien. Het drukst bezochte en mooiste deel ligt ongeveer in het midden, bij Whin Sill en de beroemde Sycamore Gap.

De muur slingert hier door een prachtig landschap van groene heuvels en steile kliffen.  

Adrians Wall werd bewaakt door soldaten uit alle windstreken van het Romeinse Rijk: Syrië, Spanje, Duitsland, maar ook Bataven, Friezen en bewoners van het huidige Twente. 

De restanten van de muur werden in 1987 uit geroepen tot Werelderfgoed. Op 10-11-2018 bezochten we Housesteads Roman Fort gelegen op het laatste stukje Muur van Hadrianus. Bij een mooie Bron, verbonden met het water van het Meer Crag Lough, hebben we krachtig geklonken omringd door Kwan Yin's Drakinnen welke we in de natuur om ons heen werkelijk herkenden in het graniet en de overgroeide kalkzandstenen. Onderstaande Youtube geeft een indruk van de natuur. Nergens staat aangegeven waar deze Bron ligt, maar als je zegt op zoek te zijn naar een Bron zal je bij de receptie een paar aanwijzingen ontvangen. Doordat wij in de verte zichtbaar waren, kwam een hele Schotse schoolklas om ons heen staan. Het effect van hun hoge stemmen zal zeker een bijzondere trilling teweeg hebben gebracht. De opname heb ik i.v.m. de aantocht van de kinderen kort moeten houden.

Hieronder kan je mijn draaiboekje lezen die we van te voren hadden samengesteld. Niet alles is van mijn hand. Over alle bestemmingen is nog veel meer informatie te vinden op internet. Dit is dus enkel een opzetje, waarna we ons  tijdens de Aardehealingreis altijd laten leiden door onze intuïtie!  Klik voor meer info over mijn healingwerk: bovenaan deze website op Contact.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.