Hill of Tara: oeroude ceremoniële heuvel in LeMUria Ierland 

Tara als heilige heuvel in Ierland (Hill of Tara) en de brullende steen van LeMUria

In Ierland is de naam Tara de naam van een heilige heuvel, een mystiek middelpunt waar de Ierse ‘opper’ koningen (de High Kings) op sacrale wijze gekroond werden. Vanaf deze Ierse heuvel heerste de hoge koning. Bij elke nieuwe kroning van een heidense koning hoorde een ritueel. De koning moest dan op de steen gaan staan (of zitten). Als de steen brulde dan was dit een goedkeuring van de steen en daarmee van Moeder Aarde. Het inaugureren van koningen van Ierland op de Lia Fail zou door zijn gegaan tot circa 500 na Chr. Deze moederplek was van oorsprong een LeMUria Poort tussen Hemel en Moeder Aarde waar onze dierbare Elfjes, Draken, Eenhoorns en andere Natuurwezentjes hun scheppende coderingen ontvingen om ze te verspreiden ten gunste van een goede oogst, groei en bloei. Zowel het vrouwelijke als de mannelijke hoge energieën stroomden hier gelijkmatig doorheen op weg naar Uisneach en nog 11 andere heuvels, welke in een cirkelvorm liggen. 

 

Op Tara Hill zou volgens een middeleeuwse wettekst het symbolische huwelijk hebben plaats gevonden tussen de koning Fergus en Maeve, de godin van het land. De steen Lia Fail (foto  bovenaan) zou dan de Fal(lus) van de hemelgod zijn die in de vulva van Tara als middelpunt van Ierland wordt gestoken en mogelijk met een brul van de steen gepaard hebben kunnen gaan! Lia Fail is voelbaar een gewijde geheimzinnige steen en werd misschien ooit beschermd door een groene heg, want Ierland heette ooit Inis Fall (afgeleid van Lia Fail!) en betekende Het eiland van het noodlot of Het eiland beschermd door de heg.

Er ligt ook in deze heuvel een fort en een begraafplaats, waar de heidenen gekerstend werden door de later heilig verklaarde St Patrick, om het Rooms Katholieke geloof aan te nemen. Hill  of Tara heeft daarom een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Ierland.
Er bestaan vele legenden over deze roemruchte plek. Van de eens zo grote monumentale gebouwen en gedenktekens zijn nu slechts een paar oude wallen en grachten over.  

De oude Hill of Tara velen heeft vele geïnspireerd, waaronder de dichter Thomas Moore (1779-1852). Hij schreef het volgende gedicht  over de huidige Moederheuvel TARA.

 

The harp that once through Tara’s Hall the soul of music shed,
Now hangs as mute on Tara’s wall as if that soul were fled
So sleeps the pride of former days so glory’s thrill is o’er
And hearts that once beat high for praise now feel that pulse no more
No more to chiefs and ladies bright, the harp of Tara swells
The chord alone, that breaks at night, its tale of ruin tells –
This freedom now so seldom wakes, the only throb she gives
Is when some heart indignant breaks, to show that still she lives.

 

Wil jij je spiritueel verdiepen of healing ontvangen van onze
goddelijke Moeder 'Groene Tara' of Brigid?

 

Dan kan ik je onderstaande producten aanbevelen:

1) Het schitterende boek aanbevelen van Esther den Engelse:
'GODIN TARA een reis over de oceaan van het bestaan'

Te koop in mijn LeMUria Healing Webshop:
Boek + kaartenset voor € 33

 

2) Gewijde kaars kopen met gebed 'Lieve Brigid':
Tara - St Brigid - Maria

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.