Rondreis door het Ierland van de vroegere Keltische Druïden, 5-15 juli 2018

Korte introductie van Ierland + rondreis 1e week

Ierland telt ongeveer 4.901.000 (2019) inwoners op een oppervlakte van 69.825 km². In het noordoosten grenst de republiek aan Noord-Ierland, een deel van het Verenigd Koninkrijk, in het westen aan de Atlantische Oceaan, in het oosten aan de Ierse Zee en in het zuiden en zuidoosten aan de Keltische Zee en het Sint-Georgekanaal.

Het nationale symbool van Ierland is een Keltische harp, die ook op de Ierse euromunten afgebeeld staat. Maar ook wordt vaak de klaver (shamrock) gebruikt als nationaal symbool.

Het eiland wordt vergeleken met een reusachtige schotel van kalksteen met rivieren, meren en vennen wordt omringd door meren. 10.000 jaar geleden was heel Ierland overdekt met Oerbossen van Eiken. Nu slechts 5% bossen met meest dennen. Alleen omgeving Glendalough en Killarney nog oer eiken wouden: knoestig en verveend.

Rond 6000 v. Chr. is Ierland afgescheiden van het Europese vasteland. Hierdoor zijn er minder soorten bloemen en dieren aanwezig in de Ierse flora en fauna. Bv geen mollen en reptielensoorten behalve de berghagedis. Volgens de legende is hier geen slang, draak en monster meer gezien sinds de Heilige Patroon van Ierland,  St Patrick, deze van het eiland verdreef! De Heilige Brigid, die als eerste in de wereld tot 1e vrouwelijke Bisschop werd gewijd, is de Patronesse van Ierland. Ook in Nederland zijn meerdere kerken gewijd aan St Brigid(a) doordat zij een bekende Godin was tijdens het jaarlijkse  Imbolic feest! Klik HIER om op mijn website www.mariavandergeest.com heb ik een uitgebreid artikel geschreven over Saint Brigid, toen levende in dit Oeroude Keltische Druïde Rijk.

 

Honderdduizenden zeevogels bevolken de kusten. Bij Little Skellig zijn de grootste Jan van Gent kolonies ter wereld. Ook Papegaaiduikers, Aalscholvers, Stormvogels, Alken en Meeuwen.

Voor de westkust worden soms dolfijnen, grote blauwe haaien en soms walvissen gezien. Ook robben.

 

1/7 deel van Ierland bestaat uit water.
Het landschap werd gevormd in de laatste ijstijd door gletsjers: Killarney National park, Glendalough

 

Hoogste berg: Carrauntoohill 1041 m.

Langste rivier vd Britse eilanden: 368 km.

Grootste Veen: Bog of Allen 958 km2

Grootste meer: Lough Corrib 200 km2

 

In heel Ierland staan prehistorische monumenten: steenkringen, menhirs, heuvelforten, graven uit de steentijd.

De Kelten vestigden zich hier al rond 300 v. Chr.

In de Middeleeuwen hielden veel monniken zich bezig in de kloosters met kopiëren en illustreren van boeken etc.

Grote nationale trauma's hennen de Ieren opgelopen door: Engelse bezetting - Hongersnood - Onderdrukking!

 

Parlementaire democratische Republiek: President wordt om de 7 jaar gekozen.

Geen dienstplicht. Geen lid van Navo

 

Universiteiten zijn nog mannen bolwerken, vrouwen worden namelijk nog niet overal gelijkwaardig behandeld. Terwijl inkomensverschillen man-veouw het kleinst zijn vd EU!

 

41% beheerst de Gaelische taal, maar 1,8% spreekt het.

88% is Katholiek, 3% anglicaanse church, 3,2% moslims.

 

Rond 7000 v. Chr. De eerste mensen vanuit Ierland: jagers, verzamelaars Steentijd.

Immigratiegolven: 4000-3000, 2500, 300 v. Chr.

Rond 450: ST Patrick, de heilige Patricius KERSTENING

Sinds 800: invallen Vikingen. Zij stichtten Dublin, Waterford, Wexford en voerden de geld-economie in.

1152: synode van Kells-Mellifont maakt einde aan Ierse monnikenkerk

1250: 2/3 land van Normandiërs

Vanaf 1534: Hendrik VIII breidt zijn macht uit over Ierland

Tussen 1845- 1850 De Ierse hongersnood is de periode van voedselschaarste die Ierland tussen 1845 en 1850. Voor hun voedselvoorziening waren de Ieren grotendeels afhankelijk van de aardappeloogst. Negentig procent daarvan was echter mislukt als gevolg van de aardappelziekte. Deze plaag werd veroorzaakt door de pseudo-schimmel Phytophthora infestans. Als gevolg van de voedselschaarste stierven meer dan een miljoen Ieren. Miljoenen anderen vluchtten al dan niet gedwongen naar Noord-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland en Groot-Brittannië.

Kijk aandachtig rond, want sommige foto's zijn gecodeerd met een krachtige Broncode! Als jij ooit een leven hebt gehad in et oeroude Ierland, zal je zeker een zielsherinnering hebben aan deze regio en kan er een zielsfragment omhoog komen uit de LeMUria Moeder Bron! Overdracht & Hereniging via oogcontact is dan mogelijk. Dit zal jouw Bezielende Spirituele Ontwikkeling vergroten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.