Lourdes aan de Heilige Moederrivier de Gave - Moeder Maria verscheen hier aan Bernadette Soubiros, 1-7 mei 2011

Stel je hart vooraf al open voor Maria, want zij zal je leiden tijdens het aandachtig bekijken van enkele gecodeerde foto's. Mijn eerste Aardehealingreis ging naar Lourdes rond 5 mei 2011. Onderweg hebben we verschillende tussenstops gemaakt, waarvan het klooster in Nevers, veel indruk op me heeft gemaakt.

Hier zag ik voor het eerst de heilige Bernadette Soubiros (achter glas) opgebaard liggen alsof ze sliep en zo weer kon ontwaken! Aan Bernadette is Maria totaal 18 keer in de grot van Massabielle in Lourdes verschenen. Dit vond plaats van 11 februari 1858 tot en met 16 juli 1859, juist op de heilige feestdag van O.-L.-Vrouw van de Berg Karmel  (feestdag dus van Sint Anna, de Moeder van Maria en oma van Jezus). Ik herinner me nog goed hoe tenger en klein van stuk, ze daar lag.

Tijdens de Mis, die dagelijks op vaste tijdstippen wordt opgedragen, kreeg ik de kans om voor een volle kerk, deels ook mijn eigen mis intenties voor te lezen. Ik voelde toen ik mijn stem verhief, hoe stil het werd en dat ik haar ziel door me heen omhoog door de Hemelpoort zag vertrekken, die door Moeder LeMUria (lees: Maria) wagenwijd voor haar daar openging, waarna er tijdens de Pinksterdagen en ook op Allerheiligen later in 2011 vele Oud LeMUrianen haar Poortgang voor het eerst zouden kunnen volgen. Mijn allereerste Aardehealingreis was meteen een reuze belangrijke zielemissie, om de aller Oudste LeMUria zielen, die ondanks dat ze bezield gestorven waren, tot mei 2011, sinds de ondergang van LeMUria & het latere Atlantis, geen kans hadden om los te komen uit hun reïncarnatie cyclus! Het was dus werkelijk een wonder wat hier plaats vond ten overstaan van vele toehoorders!

 

Lourdes ligt aan de Moederrivier de Gave. Haar Bron ligt in de wintersprotplaats Garvanie in de Pyreneeën.

MUSICAL BERNADETTE DE LOURDES 

"Bernadette de Lourdes" is de 1e permanente voorstelling die tijdens het pelgrimseizoen in Lourdes wordt gehouden. "Bernadette de Lourdes" vertelt zelf haar eigen inspirerende verhaal over de ontmoeting en verschijningen van Maria aan haar.  

De locatie van de opvoeringen is de Zaal Robert Hossein in Lourdes, vlakbij het treinstation.

De KRO/NCRV schrijft het volgende: “Aan de hand van haar eigen woorden en van authentieke documenten van die tijd beschrijft Bernadette van Lourdes getrouw de chronologie van de gebeurtenissen, haar familie, haar ontmoeting met de Maagd Maria, haar nederig, kalm en beslist gevecht om de feiten te verdedigen”, aldus een promotietekst van het heiligdom in Lourdes.

Sint-Bernadette staat dit jaar centraal in Lourdes. Het is namelijk 175 jaar geleden dat zij er werd geboren. Bovendien stierf zij 140 jaar geleden als zuster Marie-Bernarde in een klooster in Nevers. Dit gedenkjaar heeft als thema ‘Zalig de armen’. Het heiligdom wil daarmee benadrukken dat Bernadette, hoewel zij een arm, ziekelijk en ongeletterd meisje was, werd uitverkoren om vanaf 11 februari 1858 de Moeder Gods te zien.

Hieronder staat een link naar mijn Afspeellijst - STERRENPOORT Bernadette van Lourdes. Je kunt korte fragmenten beluisteren. Ben je in haar stemming gekomen en wil je de hele tracks beluisteren? Maak dan  een gratis Spotify account aan.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.