Krachtplaatsen in Limburg

Gepubliceerd op 26 januari 2023 om 23:32

Aaldonk: DC 160, Centrum: op de driesprong van de Aaldonkstraat met de Bredeweg.

De pendel geeft aan dat het hier gaat om een voorchristelijk heiligdom in een bos, zonder nederzetting, waar later enkele huizen omheen zijn gebouwd.

 

Elsloo: DC 130, Centrum: ten noordwesten van Maasland-centrum.

Het leycentrum dat vermoedelijk al zevenduizend jaar geleden een rol speelde, vinden we ongeveer tien meter noord-westelijk van het Maasland-centrum, in een kleine groene oase te midden van de nieuwbouwwoningen.

 

Geleen: DC 165, Centrum: 20 meter oost van de Janskampweg en 150 meter noord van de Geleenbeeklaan.

In 1991 begonnen de opgravingen naar de dertig houten boerderijen die daar meer dan zevenduizend jaar geleden stonden. Het centrum was het religieuze middelpunt van deze toenmalige bewoners.

 

Geysteren: DC 70, Centrum: de Leeberg, aan de Nieuwlandweg, zuidelijk van Geysteren.

Komende van Geysteren is het leycentrum te vinden op de plaats waar aan beide kanten van het weggetje bos aanwezig is. Ongeveer dertig meter ten oosten van de weg is de kern van het centrum.

 

Heerlen: DC 130, Centrum: in het raadhuis.

Voor zover bekend werd op dit centrum nimmer gebouwd voor er in 1877 het eerste raadhuis werd gebouwd.

 

Maastricht: DC 285, Centrum: tussen de twee torens aan de westzijde van de St. Servaaskerk. Het centrum is zeer sterk. Ter plaatse zijn positieve invloeden, maar de druk van mensen en lawaai rondom dit gebouw en het Vrijthof is voelbaar waardoor waarnemingen van de tijd dat hier nog geen kerk was onmogelijk werden.

 

Roermond: DC 175, Centrum: ingang tussen de torens van de Maria Munsterkerk.

Op het plein voor de kerk is sprake van negatieve invloeden. Hier is strijd geleverd en zijn mensen op de brandstapel gebracht.

 

Sint-Odiliënberg: DC 130, Centrum: tussen de torens van de basiliek.

Voor de basiliek was een oud Keltisch centrum. In voorchristelijke tijden zijn hier mensen omgebracht. De kloosterstichting was vooral bedoeld als een boetedoening voor het veroorzaakte leed. Het is dan ook een plaats van devotie. Het heilige overheerst in de omgeving van de basiliek met het koor aan de westzijde.

 

Sint Pieter: DC 190, Centrum: toren van de St. Pieterskerk Over het verleden van de plaats, waar de kerk op dit sterke leycentrum staat, was helaas niets te achterhalen.

 

Sittard: DC 130, Centrum: toren van de St. Petruskerk.

Hier zijn Keltische elementen waargenomen.

Het centrum maakt deel uit van de driehonderdeenenvijftig kilometer lange leylijn tussen het Luxemburgse Clervaux en het Friese Wijnaldum.

 

Susteren: DC 140, Centrum: tussen de torens van de Amelbergakerk.

Het merkwaardige is dat de kerk leeg en onaards aanvoelt, en de energie rechtstreeks uit de hemel lijkt te komen. Ook schijnt het contact met de aarde te ontbreken. Het verkregen beeld lijkt chaotisch en disharmonisch en de vraag is welke krachten hier werkzaam waren, en tevens de Keltische invloeden, wat het gaat hier om een oud Keltisch centrum, neutraliseerden. Hier moeten mensen het leycentrum negatief hebben beïnvloed.

 

Thorn: DC 170, Centrum: toren van de St. Michaelskerk.

Dit centrum maakt deel uit van de driehonderdeenenvijftig kilometer lange leylijn Clervaux - Limbourg - Sittard - Toverberg - Wijnaldum.

 

Venlo: DC 200, Centrum: koor van de St. Martinuskerk.

In de dertiende eeuw werd de St. Martinus gebouwd op dit sterke leycentrum.

 

Weert: DC 560, Centrum: naast de openluchtkerk tussen Laar en Maarheze, aan de Limburgse zijde van de grens met Brabant. Het centrum is bijna onberijkbaar en alleen te vinden met de topografische kaart in de hand. Maar ook dan blijft het de vraag hoe er te komen.

Het beste is de Daatjeshoeve aan te houden, die aangegeven wordt oostelijk van het Weerterbos en de Hugterbroek. Daar is een viersprong en op dit punt wordt de weg richting Hugterbroek door het bos gevolgd. Deze enigszins verharde bosweg volgen over 1,5 km tot T-punt en dan linksaf tot pad met twee betonnen paaltjes. Daar parkeren en pad langs weiland volgen in de richting van een zichtbare boerderij. Op het pad is weldra over een afstand van 20 meter het centrum waarneembaar. Op de plaats zelf blijkt niet de openluchtkerk de kern van het centrum te zijn; dat ligt vijftien meter zuidwestelijk ervan. Paranormale waarneming leverde een visioen op met witte bloemen en druïdenpriesters.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.