Krachtplaatsen in Noord-Holland

Gepubliceerd op 26 januari 2023 om 23:34

Alkmaar: DC 150, Centrum: westzijde van de St. Laurens of Grote kerk. Vanaf hier loopt een leylijn naar Wynaldum.

 

Amsterdam: DC 310, Centrum: tussen Nieuwendijk 29 en Prins Hendrikkade 21. Op dit centrum verrees nooit een kerk, burcht of plein. Volgens een oude kaart uit 1625 was dit gedeelte onbebouwd, en heette "haringpakker". Hier was eens een belangrijke kade met opslagplaatsen, eens het economisch kloppend hart van Amsterdam.

 

Enkhuizen: DC 135, Centrum: westelijke muur van de Westerkerk.Het centrum heeft een positieve uitstraling. In het vlakbij gelegen pand Westerstraat 148, binnen de invloedssfeer van het centrum, woonde omstreeks 1800 de boekverkoper Johannes Over de Linden, die het mysterieuze Oera-Linda-Boek schreef of samenstelde.

 

Haarlem: DC 155, Centrum: tussen Ridderstraat 22 en Nieuwe Kruisstraat 21. Dit is een positief centrum, wat misschien geïllustreerd wordt door de gevelsteen in het huis Ridderstraat 22, met het opschrift "de Liefde".

 

Heemskerk: DC 124, Centrum: toren van de oude kerk.

 

Heiloo: DC 160, Centrum: toren van de Witte kerk.

Op dit positief stralende centrum werd volgens de pendel de vruchtbaarheidsgodin Fostare vereerd. Er was ook een offersteen en een bron met genezend water, de latere Wilibrordusput.

 

Hilversum: DC 135, Centrum: achter Veerstraat 8 en Groest 104. Dit centrum voelt vrij neutraal aan.

 

Laren: DC 120, Centrum: aan de weg naast het St. Janskerkhof.

Volgens de overlevering werd hier in voorchristelijke tijden op 7 Juli (naamdag van St. Jan) het grote lichtfeest gehouden ter ere van Balder, de god van het licht.

Zowel de Hilversumse weg, als de oude parallelweg maken een bocht om het kerkhof heen. Juist in deze bocht bij het einde van de verkeersheuvel op de oostelijke autorijbaan ligt de kern. Volgens de pendel was het eens met een doorsnede van 726 meter het sterkste knooppunt van Nederland. De indruk werd echter gewekt dat de uitstraling door het verkeer behoorlijk gedevalueert is.

 

Schoorl: DC 88, Centrum: in het gebouw van het oude Raadhuis.

 In deze omgeving zijn gedurende de periode 1975 -1988 verscheidene ufo's gesignaleerd.

 

Texel (Den Burg): DC 155, Centrum: aan de oostzijde van de Hervormde kerk.

Volgens paranormale waarneming stond hier , temidden van een aantal aarden wallen, een menhir met drie gladde ronde stenen in een driehoek aan de voet geplaatst. Later werd ten oosten van deze plaats door de Vikingen een ronde houten burcht gebouwd.Dit centrum is door een kerkelijn via Wynaldum, het voormalige klooster te Bartlehiem en de kerk van Rinsumgeest verbonden met de kerk van Pieterburen.

 

Texel (Hoge Berg): DC 245, Centrum: aan de noordkant van het bos aan de Doolhofweg. Een klein heuveltje vormt de kern van het centrum met rechtsdraaienden energie. Deze plaats is niet positief. Er is zware strijd geleverd en de mannelijke heerszuchtige energie is zeer sterk. Aan de oostelijke basis van deze heuvel vonden zomers rituelen plaats voor de vruchtbaarheidsgodin. Even ten zuiden van deze heuvel was een plek met een heilige eik in een zes diameter grote steenkring. Ten oosten van de kern moet een tempel voor Fostare hebben gestaan. Omstreeks 1050 is het geheel verwoest.

 

Wognum: DC 335, Centrum: tussen toren en schip van de kerk.Het torentje van een eerdere kerk zou omstreeks 1400 achter de huidige toren hebben gestaan.

 

Zaanstad: DC 170, Centrum: tussen Dam en Hogendijk. Hier is nooit een kerk, monument of plein gebouwd. Dit centrum is door een leylijn via Wognum en Medemblik verbonden met Wynaldum.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.